Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.

En av de mest populære jordskokkoppskriftene. Det anbefales å teste ut litt diverse toppinger, jeg legger ved mine favoritter her. 
Dersom du ønsker å lese originaloppskriften, så er den dokumentert på side 39 i loggboken (dato 2021-10-18)
Jeg husker ikke ting helt eksakt, så jeg lover ikke at ting er riktig, men slik får det bare være.

Ingredienser:

  •  7 jordskokk
  •  700mL helmelk
  •  300 mL fløte
  •  Sitron
  •  3 Sjalottløk
  •  2 Hvitløksfedd
  •  Muskat
  •  Salt og pepper

Topping

  •  Sjampinjong
  •  Hvitløkskrutonger
  •  Eple
  •  Bacon

Fremgangsmåte

  1. Skyll, skrell og kutt opp jordskokken i terninger. Hakk opp sjalottløk og hvitløk. Stek alt dette i en stor gryte sammen med litt muskat
  2. Ha melk og fløte i gryten og la småkoke i 20 min. Jordskokken skal bli mør
  3. Kjør suppa i stavmikseren, Smak til med salt, pepper og sitronsaft
  4. Til topping er favoritten min å steke bacon crisp, kutte opp i små biter, og deretter steke videre i baconfettet sammen med grønt eple i terninger
  5. En annen toppingidé er sjampinjong stekt i smør og timian, toppes sammen med krutonger

...