Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.

...

  1. Varm opp vann i større kjele, benytt varmt vann fra springen i kjelen, benytt julabo viskubator for å varme siste biten. La kjølespiralen stå i imens det koker.
  2. Fyll hopperen med mate.
  3. Tilsett sukker, sitronsyre og sirup i kjelen imens du venter på at vannet koker opp
  4. Når vannet nærmer seg kokepunkt, sett teen nedi kjelen (henges på siden)
  5. fyll 3 cornelius fat med 9L kaldt vann fra springen, det siste fatet fylles med mate først, for deretter å fylles med kaldt vann. Dette for å kunne bruke opp alt konsentratet.
  6. Rør rundt i kjelen for å få hentet ut all smak fra maten (ca 15 min)
  7. Flytt kjelen til mek, benytt kjølespiralen for å kjøle ned maten.
  8. Fin filtrering: fatene fylles via silikonslange og asko kluter i sil. 
  9. Tilsett smaksstof (Se "kokebok i bunnen av siden"
  10. Lukk fatet og vend/rist det for å passe på at alt er blandet.
  11. Koble 2 fat til Tappetårnet og 4 fat til CO2-tank (3 Bar). De fatene som er koblet til tappetårnet skal ha karboneringslokk. Maten er klar etter 12-24t. Husk å markere fatet med innhold og dato!
  12. Rydd opp og vask alt du har brukt
  13. Nyt din freshe nye OV-Mate på tapp.


Kokebok:

  • Jens, 4/11/2022:
    • Smakstilsetning: en hel SodaStream-flaske per fat (fortsatt ca. halvparten av det som er anbefalt på flasken)
    • Andre bemerkninger: brygget maten betydelig lengre enn anbefalt dog bare med røring i kort tid helt imot slutten