Vi har en søt liten riskoker fra kina som rommer 1L. Viktigst av alt har den en katt og et smilefjes som dekor.




かわいい!

Koke ris



  1. Mål opp mengde ris. Bruk målebegeret som hører til. Man skal ikke ha topp når man måler opp (se bilde).
  2. Vask risen med bruk av sil
  3. Putt risen i riskokeren sammen med en passelig mengde vann. Manualen sitt foreslåtte forhold er vist i tabell, men kan være avhengig av ristype.


    Legg metall skålen over risen sammen med noe man ønsker å dampe.


  4. Lukk lokket og slam cook button.
  5. Wait. "Cooking" indikatoren slutter å lyse når den er ferdig (høyre side) og tar ca 20 min. Se tabell for voltage vs tid (testet for 2 kopper ris).
  6. Profit?!?

    Benytt deg av "keep warm" modus som holder varmen i risen mellom forsynelser.


  7. Plugg ut riskoker og vask.


Det er mulig det står noe mer i manualen angående koking av grøt eller noe i den duren. Ta en titt selv.



Målebeger til riskoker


Kopper risKopper vann
11.5
22.5
33.5
44.5

Foreslått mengde ris vs vann


SpenningKoketid for 2 kopper ris (min)
DC 12V28 - 33
DC 24V23 - 28
AC 110V20 - 25
AC 220V20 - 25

Spenning vs tid


Knappeinterfjes



Rengjøring etter bruk



Riskokeren skal ikke senkes ned i vann

Det virker som at metallskålen til risen ikke kan skilles fra basen (den grønne plasten). Derav må man vaske den forsiktig med kost. Ikke la riskokeren stå skitten over lengre tid.



Advarsel!

Spare parts 



Vi fikk med ekstra klaffer til lokket, samt gummiknotter som hører til dampventen.



Riskokerdeler