En av de mest populære jordskokkoppskriftene. Det anbefales å teste ut litt diverse toppinger, jeg legger ved mine favoritter her. 
Dersom du ønsker å lese originaloppskriften, så er den dokumentert på side 39 i loggboken (dato 2021-10-18)
Jeg husker ikke ting helt eksakt, så jeg lover ikke at ting er riktig, men slik får det bare være.

Ingredienser:

  • 7 jordskokk
  • 700mL helmelk
  • 300 mL fløte
  • Sitron
  • 3 Sjalottløk
  • 2 Hvitløksfedd
  • Muskat
  • Salt og pepper

Topping

  • Sjampinjong
  • Hvitløkskrutonger
  • Eple
  • Bacon

Fremgangsmåte

  1. Skyll, skrell og kutt opp jordskokken i terninger. Hakk opp sjalottløk og hvitløk. Stek alt dette i en stor gryte sammen med litt muskat
  2. Ha melk og fløte i gryten og la småkoke i 20 min. Jordskokken skal bli mør
  3. Kjør suppa i stavmikseren, Smak til med salt, pepper og sitronsaft
  4. Til topping er favoritten min å steke bacon crisp, kutte opp i små biter, og deretter steke videre i baconfettet sammen med grønt eple i terninger
  5. En annen toppingidé er sjampinjong stekt i smør og timian, toppes sammen med krutonger


Fig. 1 Suppen skal helst koke over 2 ganger


Fig. 2 Loggbok oppskrift

  • No labels