Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.

...

Det kan være lurt å sortere potetene etter størrelse. De blir bedre om alle i samme kjele er ca. samme størrelse.

Kokt potet med skall

Skyll poteten og ha de i en kjele med vann slik at alle potetene er dekt. Kok opp og la koke helt til man lett kan stikke en gaffel gjennom potetene.

Dette tar ca 20-30 minutter, avhengig av størrelsen på potetene.

Kokt potet uten skall

Skyll og skrell potetene og ha de i en kjele med vann slik at alle potetene er dekt. Kok opp og la koke helt til man lett kan stikke en gaffel gjennom potetene.

...

Merk at kokt potet uten skall er mer populært enn med skall.

Potetmos

Ingredienser (utenom potet): smør, rømme, melk, salt, pepper, paprika (pittelitt)

...

Pynt med paprika om du føler deg kul.

Fløtegratinerte poteter

Ingredienser (utenom potet): matfløte, løk, hvitløk, ost, salt, pepper, smør (pittelitt)

...

Stek i ovnen på grei varme i passende lang tid (200°C i 30 min).

Stekt potet

Her kan du enten skjære opp poteter i båter eller bruke rester fra fløtegratinerte potene (altså potetskiver) fordi du er dårlig på å beregne hvor mye potet som skal være i hver rett.

...