...
Pinnene skal stables i gryta slik at du får et reservoar til vann som kjøttet ikke er i kontakt med. Bruk sag eller håndmakt for å lage til passelige lengder. Legg først de tykkeste pinnene nederst i gryta med 2-3 pinnediameters mellomrom. Legg derreter deretter pinner tett med mindre enn en pinnediameters mellomrom 90 grader rotert oppå disse. Pinnekjøttet skal kunnne ligge oppå uten å komme i kontakt med vannet.
...
Hvis ingen har en gigantisk kjele, så går det ann å finne noen som har tilknyttning til KSG på Studentersamfundet i Trondhjem man kan spøre om å få låne den største gryta de har.(En kjele eller annet å legge kjøttet i etter at det er vannet ut kan også være lurt. Husk på at en kjele kan være laget av aluminium og vil derfor ikke altid fungere på en induksjonsovn.
Hvor stor kjele trenger man?
Pinnekjøttet skal trekke, så man trenger en kjele med litt luft i topp/ bunn.
Kjele 1, 20 L (innvendige mål Ø 320mm, H 250mm):
Med 8 cm klaring får man plass til 6kg pinnekjøtt, dette er målt før utvanning
Kjele 2, høyang 400 tutti-frutti (innvendige mål dampkurv Ø 285mm, H 140mm):
Da dette er en dampkurv er man ikke avhengig av luft i topp/ bunn, så fylt til bremmen får man 3kg pinnekjøtt, dette er målt før utvanning.
Vanning
Pinnekjøtt er ekstremt salt da dette bevarer kjøttet og er derfor nesten uspiselig før det blir vannet ut. Utvanningen foregår ved å legge pinnekjøttet i vann ca. en dag (+/- litt avhengig av tørhetsgrad og saltinhold) før kjøttet skal kokes og serveres. vannet må gjerne byttes en gang eller to før det skal kokes.
...