Dette er et forsæk på å kunne lage OV-mate raskere for aktive er det forsøkt å kaldbrygge OV-Mate.
For å kunne skape et bedre produkt vil vi primært fokusere på "grunnproduktet" altså OV-Mate original.
Oppskrift V.1 (19.01.22)
Ingrediens | Mengde |
---|---|
Yerba Mate | 260g |
Sukker | 950g |
Mørk sirup | 2ss |
Sitronsyre | 55g |
Vann (kaldt) | Fyll fatet |
Fremgangsmåte
- Vask området! Bakterievekst kan gjøre mate til eddik.
- Mål opp yerba mate og sitronsyre, ha i meskepose, rist lett (NB dette støver MYE, gjør over vask)
- Rull meskepose med mate og sitronsyre til en sylinder, legg i rent fat.
- Mål opp sukker og ha i blender (ligger i kjøkkenøya), form et "krater" i senter av sukkeret og tilsett sirup i krateret. Dette da sirupen kleber seg mot glasset om det kommer i kontakt før blederen starter. Fyl blenderen opp med vann til maks-streken.
- NB! lokket kan hoppe av, hold derfor lokket til blenderen nede under bruk.
Kjør blender i ca 2 min, dette for å sørge for at sukkeret er løst opp i vannet. - Tilsett sukkervann i fat.
- Evt smakstilsetninger
- Tilsett kaldt vann til fatet er fyllt.
- Trykksett fat, vent 12 timer .
- Fjern trykk fra fat.
- Fjern meskepose fra fat, dette må vaskes samme dag!
- Vend fatet minst 5 ganger, hold det i hver posisjon i 5 sek.
- Koble på tappetårn og CO2
- Nyt din kaldbryggede club mate
Tilbakemeldinger Original mate
V.1
- Fatet må vendes før påkobling, om ikke så blir det lagvis smak.
- Disse fatene stod i ca 20 timer, det kan være det er en bedre tid. men da vi ikke fjernet posen ved 12t kan vi ikke si noe på det.
Tilbakemeldinger smak + mengde pr fat:
Solbærsirup (1,5L saft på 1 fat mate)
Dette smakte bare solbærsirup, må nedjustere mengde.
Lemon lime (0.75L flaske (lerum) på 1 fat mate)
NBNBNB! her klarte vi å doble sukkermengde ved en feil, might be awful.
1 Comment
Olaf Andreas Hafsmo
Apr 20, 2022Vi burde begynne med sekvensiell brygging grunnet karboneringstid, ved optimale forhold burde det være minst 2 fat til karbonering til en hver tid. Tror karboneringstid er 3. døgn så da er det vel lurt å brygge man, ons, fre, søn feks ?