Dette er et forsæk på å kunne lage OV-mate raskere for aktive er det forsøkt å kaldbrygge OV-Mate.
For å kunne skape et bedre produkt vil vi primært fokusere på "grunnproduktet" altså OV-Mate original.


Oppskrift V.1 (19.01.22)

IngrediensMengde
Yerba Mate

260g

Sukker950g
Mørk sirup2ss
Sitronsyre55g
Vann (kaldt)Fyll fatet

Fremgangsmåte

  1. Vask området! Bakterievekst kan gjøre mate til eddik.
  2. Mål opp yerba mate og sitronsyre, ha i meskepose, rist lett (NB dette støver MYE, gjør over vask)
  3. Rull meskepose med mate og sitronsyre til en sylinder, legg i rent fat.
  4. Mål opp sukker og ha i blender (ligger i kjøkkenøya), form et "krater" i senter av sukkeret og tilsett sirup i krateret. Dette da sirupen kleber seg mot glasset om det kommer i kontakt før blederen starter. Fyl blenderen opp med vann til maks-streken.
  5. NB! lokket kan hoppe av, hold derfor lokket til blenderen nede under bruk.
    Kjør blender i ca 2 min, dette for å sørge for at sukkeret er løst opp i vannet.
  6. Tilsett sukkervann i fat.
  7. Evt smakstilsetninger
  8. Tilsett kaldt vann til fatet er fyllt.
  9. Trykksett fat, vent 12 timer (question).
  10. Fjern trykk fra fat.
  11. Fjern meskepose fra fat, dette må vaskes samme dag!
  12. Vend fatet minst 5 ganger, hold det i hver posisjon i 5 sek.
  13. Koble på tappetårn og CO2
  14. Nyt din kaldbryggede club mate

Tilbakemeldinger Original mate

V.1

  1. Fatet må vendes før påkobling, om ikke så blir det lagvis smak.
  2. Disse fatene stod i ca 20 timer, det kan være det er en bedre tid. men da vi ikke fjernet posen ved 12t kan vi ikke si noe på det.

Tilbakemeldinger smak + mengde pr fat:

Solbærsirup (1,5L saft  på 1 fat mate)

Dette smakte bare solbærsirup, må nedjustere mengde.

Lemon lime (0.75L flaske (lerum) på 1 fat mate)

NBNBNB! her klarte vi å doble sukkermengde ved en feil, might be awful.



1 Comment

  1. Vi burde begynne med sekvensiell brygging grunnet karboneringstid, ved optimale forhold burde det være minst 2 fat til karbonering til en hver tid. Tror karboneringstid er 3. døgn så da er det vel lurt å brygge man, ons, fre, søn feks ?