"Den beste kaketypen" - Julian

Rask Ostekake

Passer perfekt i den lille rundforma vi har på OV. Man bruker ca 20 min på å lage til og vaske opp, og 2-4 timar med kjøling.

Ingredienser

  • Halv pakke Bixit-kjeks
  • 50-60g Smør
  • 3 pakker KremGo Mandarin og Ananas
  • 1,5 kopp melis
  • 3dl kremfløte

Instrukser

  1. Smelt smør.
  2. Knekk opp halve pakken med Bixit-kjeks.
  3. Bland kjeks og smør godt.
  4. Fordel blandinga jamt utover botnen av forma.
  5. Bland KremGo og melis.
  6. Pisk fløte.
  7. Bland Kremgo, melis, og fløte sammen.
  8. Fordel jamt oppå kjeksbotnen.
  9. Sett på kjøling; i fryseren om du har dårlig tid <5t, kjøleskap om du har god tid >5t.
  10. Viktig: Spis resten av kjekspakken.

Treig Ostekake

Her trenger du ei større form typ 30cm diameter.Ostekake ala Julian

Ingredienser:

  • Heil pakke Bixit-kjeks
  • 125g smør
  • 2 pakker KremGo Mandarin og Ananas
  • Freia Sitrongele; blanda ut til 3dl.
  • 1 pakke lett rømme
  • 3dl kremfløte
  • 120g melis
  • Freia Gele av annan type, Bringebær er anbefalt; blanda ut til 5dl.

Instrukser

  1. Smelt smør.
  2. Kok opp sitrongele med 3dl vann.
  3. Knekk opp halve pakken med Bixit-kjeks.
  4. Bland kjeks og smør godt.
  5. Fordel blandinga jamt utover botnen av forma.
  6. Bland KremGo, rømme, og sitrongele. I den rekkefølga.
  7. Pisk kremfløte.
  8. Bland kremfløte og melis
  9. Pisk forsiktig blandingane sammen.
  10. Fordel det oppå bixitkjeksa.
  11. Sett i kjøleskap ca 6+ timar.
  12. Kok opp neste gele og la den kjøle ned ein del.
  13. Hell geleen oppå kaka, ver veldig forsiktig.
  14. Sett i kjøleskap i nye 6+ timer,.
  • No labels