"Den beste kaketypen" - Julian
Rask Ostekake
Passer perfekt i den lille rundforma vi har på OV. Man bruker ca 20 min på å lage til og vaske opp, og 2-4 timar med kjøling.
Ingredienser
- Halv pakke Bixit-kjeks
- 50-60g Smør
- 3 pakker KremGo Mandarin og Ananas
- 1,5 kopp melis
- 3dl kremfløte
Instrukser
- Smelt smør.
- Knekk opp halve pakken med Bixit-kjeks.
- Bland kjeks og smør godt.
- Fordel blandinga jamt utover botnen av forma.
- Bland KremGo og melis.
- Pisk fløte.
- Bland Kremgo, melis, og fløte sammen.
- Fordel jamt oppå kjeksbotnen.
- Sett på kjøling; i fryseren om du har dårlig tid <5t, kjøleskap om du har god tid >5t.
- Viktig: Spis resten av kjekspakken.
Treig Ostekake
Her trenger du ei større form typ 30cm diameter.
Ingredienser:
- Heil pakke Bixit-kjeks
- 125g smør
- 2 pakker KremGo Mandarin og Ananas
- Freia Sitrongele; blanda ut til 3dl.
- 1 pakke lett rømme
- 3dl kremfløte
- 120g melis
- Freia Gele av annan type, Bringebær er anbefalt; blanda ut til 5dl.
Instrukser
- Smelt smør.
- Kok opp sitrongele med 3dl vann.
- Knekk opp halve pakken med Bixit-kjeks.
- Bland kjeks og smør godt.
- Fordel blandinga jamt utover botnen av forma.
- Bland KremGo, rømme, og sitrongele. I den rekkefølga.
- Pisk kremfløte.
- Bland kremfløte og melis
- Pisk forsiktig blandingane sammen.
- Fordel det oppå bixitkjeksa.
- Sett i kjøleskap ca 6+ timar.
- Kok opp neste gele og la den kjøle ned ein del.
- Hell geleen oppå kaka, ver veldig forsiktig.
- Sett i kjøleskap i nye 6+ timer,.