Michal sin pizza oppskrift:

Ingredienser:

Generic:

per gram mel:

65% vann

3% salt

gjær avhengig av hvor lenge den skal heves

Gjerne bruk PizzApp (for Android)


200g kule:

-119g mel

-77g vann

-3,5g salt

-fersk gjær: hvis du vil ha pizza veldig fort, bruk 5-8g per kule

hvis pizza skal heve over natta bruk ~1g


Saus:

Mutti Polpa med litt basilikum og oregano. Kan også brukes litt tomattpuree for å gjøre det tykkere.


Toppings:

Anbefales revet/tørket mozarella (pizzaovn har for lav temperatur for fersk mozarella som skal egentlig ikke stekes alt for lenge).

Skinke passer også bra, ananas hvis man vil være kontroversiell.

Bacon og løk er bra, men du må steke bacon først.


Instrukser:

Deig:

  1. Bland sammen vann, gjær, salt, mel
  2. Elt deigen
  3. Del opp deigen i 200g kuler
  4. Ta litt olje på kulene, sett de i en lukket boks eller en annen container med plastfolje på
  5. Vent til deien heves ferdig

Saus:

  1. Åpn en Mutti Polpa boks
  2. Tilsett litt basilikum og oregano
  3. Rør litt rundt
  4. Hvis du syns det er ikke tykk nok, tilsett tomatpuree

Forming og steking:

  1. Ha litt mel i et skal
  2. Ta ut pizzakule av en boks, få det inn i mel skalet på begge sider
  3. Form pizza på en ren overflate med litt mel under (kan være greit å se noen tutorials på youtube for tips, det kan være litt teknisk)
  4. Sett formert pizza på en bakepapir
  5. Tilsett saus og andre ingredienser på toppen
  6. Sett inn pizza med bakepapir inn i en godt varmet opp ovn satt på maks uten klemmer
  7. Stek i kanskje 5-10 min. til kantene føles gjennomstekt
  • No labels