Vegetarianpizza???? WOW! Tenk at denne ikke selges i OBS.
Pretty good og fun måte å bruke jordskokk på, tror den hadde passet bra med chiliolje oppå.
Jeg skriver ikke pizzadeig oppskrift her, så det må du ordne sjæl.
Ingredienser:
- Pizzadeig
Tomatsaus:
- 1 løk
- 2 stangselleri
- 1 gulrot (helst STOR)
- 1 ss olivenolje
- 1 boks hakkede tomater
- 1 ss balsamicoeddik
- 2 ts oregano
Topping:
- 200 g revet mozzarella
- 300 g jordskokk
- Fersk rosmarin
Pesto:
- 1 bunt persille
- 25 g mandler
- 50 g parmesan
- 1 hvitløksfedd
- 1 dL extra VIRGIN olive oil
- 1 sitron
- Salt'n'pepar
Fremgangsmåte
- Varm opp ovnen til 250 grader eller whatever du skal steke pizzaen på
Tomatsaus
- Hakk løk, stangselleri og gulrøtter i små biter, stek de sammen med hvitløk i en panne med MASSE olivenolje (glom)
- Ha oppi de hakkede tomatene, balsamicoeddiken og oregano. La alt putre i ca. 10 min
- Stavmiks alt sammen og smak til med salt og pepper
Pesto
- Ha persille, mandler, parmesan og hvitløk i en blender. Miks imens du gradvis heller i olivenoljen.
- Smak til med sitronsaft, salt og pepper
Topping
- Skylljordskokken og kutt dem i tynne, tynne skiver.
- Kjevle ut pizzadeigen din.
- Ha på tomatsaus, mozzarella, persillepestoen og jordskokkskiver. Ha på hakket rosmarin, salt og pepper.
- Stek pizza
- Spis pizza
Fig. 1, 2, 3 The pizza journey