En av de mest populære jordskokkoppskriftene. Det anbefales å teste ut litt diverse toppinger, jeg legger ved mine favoritter her.
Dersom du ønsker å lese originaloppskriften, så er den dokumentert på side 39 i loggboken (dato 2021-10-18)
Jeg husker ikke ting helt eksakt, så jeg lover ikke at ting er riktig, men slik får det bare være.
Ingredienser:
- 7 jordskokk
- 700mL helmelk
- 300 mL fløte
- Sitron
- 3 Sjalottløk
- 2 Hvitløksfedd
- Muskat
- Salt og pepper
Topping
- Sjampinjong
- Hvitløkskrutonger
- Eple
- Bacon
Fremgangsmåte
- Skyll, skrell og kutt opp jordskokken i terninger. Hakk opp sjalottløk og hvitløk. Stek alt dette i en stor gryte sammen med litt muskat
- Ha melk og fløte i gryten og la småkoke i 20 min. Jordskokken skal bli mør
- Kjør suppa i stavmikseren, Smak til med salt, pepper og sitronsaft
- Til topping er favoritten min å steke bacon crisp, kutte opp i små biter, og deretter steke videre i baconfettet sammen med grønt eple i terninger
- En annen toppingidé er sjampinjong stekt i smør og timian, toppes sammen med krutonger
Fig. 1 Loggbok oppskrift