Her er ei liste over programmer, nettsider og andre verktøy som kan vere hjelpsomme i studiet.


Mattematikk

Namn+link

Beskrivelse

Wolfram AlphaKraftig online kalkulator, krever litt forståelse av syntax for å utnytte best
SymbolabOnline kalkulator med enklere formatering. Gir ofte framgangsmåten til utregningene.
3blue1brownYoutube kanal som gir intuitive forklaringer. Har serier på calculus(matte1), Linear algebra(matte3), diffligninger og Neurale nett
Khan AcademyTar det som virker komplisert og gresk når Gløs-professorene foreleser, og forklarer det på en måte som gir mening - "aah, var det det de snakket om i forelesningen?"
Complex Function GrapherVerktøy for å visualisere komplekse funksjoner. Innputt er x/y på skjermen, output er et fargekart.

Elektronikk

Namn+link

Beskrivelse

Falstad circuit simulatorOnline simulator for å simulere enkle elektroniske kretser. Bra for å tegne kretsar og for å sjå korleis straum og spenning oppfører seg.

Div

Namn+link

Beskrivelse

OverleafLaTeX er eit slags programmeringsspråk for å lage PDFer. Etter du har lært det, vil rapporter blir enklere å lage, og mykje finere. Overleaf er ei nettside der ein kan skrive LaTeX dokumenter, og kor heile gruppa kan redigere samtidig. Anbefales å lære seg i god tid før du skal skrive masteroppgave.
instabart.noSamling av nyttige hjelpemiddel som angår NTNU.
NTNU programfarmIkkje plass til MatLab på din egen laptop? Du kan bruke programfarmen til å bruke tunge programmer via NTNU sine servere.
avvik.ntnu.noPlassen du skal klage og varsle hvis ett fag du tar er dårlig gjennomført. Mere effektivt enn referanse grupper da faglærer får som regel  press Ifra admin om å ordne opp
acronyms.thefreedictionary.comFinn de fleste allmenne betydningene av en gitt forkortelse
Gjenbrukstorget NTNURandom gratis møbler og ting! Ting merket med "Ta med hjem" kan du plukke med til hybelen, ting merket med "For bruk på NTNU" kan fås av studentorganisasjoner. Sistnevnte kategori inkluderer gratis levering til lokasjon på campus.
VarselskiltAlle liker varselskilt
draw.ioPaint men på internett, har bibliotek for ulike symboler meir elegant og ein kan samarbeide i samme dokument
everyoneprint Kvifor laste ned printer på dataen eller bruke ein labPC, når alt du treng er å opne ei nettside? PS: den krever NTNU nett. PPS: Ikke på NTNU nett? Du kan sende dokumenter til everyoneprint@ntnu.no fra din studmail