Vi har en DJ-kontroller av typen Pioneer DDJ-400: https://www.pioneerdj.com/en-us/product/controller/ddj-400/black/overview/

Grunnleggende bruk/robowars oppsett

DJ-kontrolleren er designet for bruk med Rekordbox eller tilsvarende programvare, dette er foreløpig installert på PCen som brukes for streaming på robotkrig (den lengst til høyre på CoE).

Burde gå helt fint å kjøre samtidig med streaming, da kontrolleren har et innebygd lydkort med 2-kanals phono output som Rekordbox kan bruke uavhengig av hvilken utgangsenhet som er valgt for resten av systemet.

Anbefaler også et headset (vanlig 3.5mm minijack) for å kunne lytte på ting før de går ut i høyttalerne ("cueing").

For tilkobling til hovedmikser, kan man f.eks. plugge en kabel fra master på kontrolleren og inn i "2 track input" på baksiden (merket med rødt på bildet til høyre under):

Musikk kan enten spilles av fra lokale filer (herunder også nettverksdisker, OVSky er koblet til), TIDAL eller Soundcloud hvis man har noe abonnement for dette.

Opplæring

For å få en grunnleggende innføring i hvordan utstyret skal brukes, kan man kontakte noen som har brukt det litt før

Booking

For å bli komfortabel/god som DJ er det viktig å få øvd nok, derfor skal det være mulig å reservere kontrolleren for å ta med hjem over noen dager så lenge den ikke skal brukes til arrangementer eller lignende på OV.

Dette må gjøres gjennom ett eller annet system slik at man til enhver tid vet hvor kontrolleren befinner seg, og hvem som er ansvarlig for at den blir med tilbake til OV i god stand til neste gang den skal brukes.

Vi kan enten gjøre dette gjennom det vanlige utlånssystemet, lage noe nytt på intranett, mekke en Google kalender, eller ha en tabell på denne siden hvor man kan redigere inn seg selv - dette får styret bestemme.


  • No labels