Page tree
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Begynnelse på en samling av historier og historiske data/fakta.

Tidslinje

Stiftelse

Omega Verksted ble stiftet i 1971 av noen elektronikkentusiastiske studenter ved Elektro på NTH. I begynnelsen holdt OV i A060, som er rett ved siden av "der man leverer inn kretsøvinger". Det var allerede da vanlig å ta seg en kopp kaffe etter at man hadde levert en øving, og OV var et viktig samlingspunkt for studentene.


Telefonhacking & Forsterkere

Tidlig gikk mye av aktiviteten rundt bygging av forsterkere og høyttalere, og leking med datidens telefonsystemer.


Nytt lokale

En gang rundt 1980 blir OV flyttet til et nytt lokale: G018B i kjelleren på Gamle Elektro. Der finner du det meste av OVs elektronikkverksted den dag i dag.

Imponatorteknikk

En gang på 80-tallet oppstår den klassiske Omega-imponatoren. Institutt for Imponatorteknikk (I2T) stiftes, og arrangerer årlig Byggekurs.

PC-konstruksjon

På 90-tallet driver OV med bygging og montering av PCer, à la komplett.no i dag. Dette fører til en oppsving i økonomien, som blant annet lar oss kjøpe inn søylebor.


Utskillelse fra Sct. Omega Broderskap

Uten at vi vet nøyaktig hvorfor, sluttet Omega Verksted å offisielt være del av linjeforeningen Omega. I dag er vi gode venner med Omega, men trives godt som selvstendig studentorganisasjon.


Hagegnomer

En milepæl innen Fjas™ inntreffer i 2004.
Omtale i Universitetsavisa

Overtakelse av Gamle-Nye-Loftet (G018A)

Etter lange forhandlinger, mye traversering av NTNU-byråkrati og mye om og men, får OV endelig tildelt et nytt rom høsten 2016. Dette var tidligere tilholdssted for Omegas linjeforeningskontor (Loftet), men OV får omdisponert G026 til Loftet og bygger nytt kjøkken for Omega. Samme høst feirer OV sitt 45-årsjubileum!

Senere blir det som nå er de to hovedrommene til OV uformelt døpt til "EL0" og "Center of Excellence", oppkalt etter noen skilt som vi fant i søpla.


Robotkrig

Våren 2017 arrangeres det for første gang Robotkrig på Omega Verksted. Arrangementet utvikler seg fra en sped begynnelse med to deltakende roboter som starter 3.5 timer på overtid, til en større hendelse som gjennomføres halvårlig med 5-9 lag. Robotkrig blir en kultgreie, og et slags samlingspunkt for flere av de tekniske miljøene i Trondheim. Med HMS-sponsing fra NTNU bygges en saklig arena til å beskytte tilskuernes øyne.

Overtakelse av Smia (G020)

Etter ikke fullt så lange forhandlinger, men veeeldig mye venting på en e-post som hadde gått i glemmeboka, tar OV i slutten av 2018 over et rom til. Jenteprosjektet Ada, som frem til da hadde vært naboene våre på dette rommet, får seg nytt kontor på et rom i andreetasje som NTNU hadde glemt at eksisterte. Fra noen gamle plantegninger går det frem at rommet opprinnelig ble bygget som en smie, og dermed blir det døpt Smia.

Rommet blir et "teknisk bakrom" som huser en del av OVs tyngre maskineri, blant annet laserkutter, hjemmemekka 3D-printer og vakuumlab.  • No labels