...
Vi har et 75L bryggerikjele med tilhørende kjølespiral, som er godt egnet til mateproduksjkon. herunder følger innstruks for industrimate
Ingredienser:
Ingrediens | Mengde | Mengde per L | Leverandør | Pris | Pris per L |
---|---|---|---|---|---|
Yerba Mate | 1040g | 11-14 g | Te og kaffehuset i Trondheim | 35kr / 100g | 3,50kr |
Varmt/kokende Vann | 44L | 550 mL | - | - | - |
Hvit sukker | 4000g | ||||
mørk sirup |
875g | --- | Billigste matbutikken | --- | --- | |
Sitronsyre | 220g | 2,5-3 g | Matbutikk eller Brewshop | 39kr / 100g | 0,78kr |
Kaldt vann | 36L | 450 mL | Matbutikk | 7kr / 1,5L + pant | 4,6kr |
Total | 4,31kr |
---|
Utstyr:
- Større kjele™
- Litermål
- Vekt (minst 0.5g oppløsning)
- Rørepinne
- Målepinne (stor linje er 10L, liten linje er 5L)
- Kjølespiral
- Stålplate (kjelen er ikke induksjonsvennlig)
- Silikonslanger
- Hopper
...
- Varm opp vann i større kjele, benytt varmt vann fra springen i kjelen, kok deretter på 2 induksjonsplaterbenytt julabo viskubator for å varme siste biten. La kjølespiralen stå i imens det koker.
- Fyll hopperen med mate.
- Tilsett sukker, sitronsyre og sirup i kjelen imens du venter på at vannet koker opp
- Når vannet nærmer seg kokepunkt, sett teen nedi kjelen (henges på siden)
- fyll 4 3 cornelius fat med 9L kaldt vann fra springen, det siste fatet fylles med mate først, for deretter å fylles med kaldt vann. Dette for å kunne bruke opp alt konsentratet.
- Rør rundt i kjelen for å få hentet ut all smak fra maten (ca 15 min)
- Flytt kjelen til mek, benytt kjølespiralen for å kjøle ned maten.
- Fin filtrering: fatene fylles via silikonslange og asko kluter i sil.
- Tilsett smaksstof (Se "kokebok i bunnen av siden"
- Lukk fatet og vend/rist det for å passe på at alt er blandet.
- Koble 2 fat til Tappetårnet og 4 fat til CO2-tank (3 Bar). De fatene som er koblet til tappetårnet skal ha karboneringslokk. Maten er klar etter 12-24t. Husk å markere fatet med innhold og dato!
- Rydd opp og vask alt du har brukt
- Nyt din freshe nye OV-Mate på tapp.
...